FAQ CORONA

FAQ Corona
Veelgestelde vragen

In welke talen doe je je free tours en je privérondleidingen?

Mijn free tours zijn voorlopig allemaal in het Nederlands vanwege corona. Als er Engelstaligen of anderstaligen zouden zijn, beslist de meerderheid van de groep of het een Engelse of Nederlandstalige rondleiding wordt.

Daarnaast verzorg ik al mijn gepersonaliseerde privérondleidingen, culinaire rondleidingen en teambuildings in het Nederlands of Engels voor jou.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik mee wil op één van je rondleidingen?

Je draagt verplicht een mondmasker. Dat mag een zelfgemaakt exemplaar zijn. Vooraf krijg je de mogelijkheid om er eentje te kopen. Voor elke rondleiding krijg je de kans om je handen te ontsmetten met desinfecterende alcoholgel. Maar dat hoef je niet te doen.

Verder hou je zoveel mogelijk 1.5 meter afstand van andere groepsdeelnemers.

Welke voorzorgsmaatregelen voorzie jij als gids voor je rondleidingen?

Ik neem 6 extra coronamaatregelen voor jou.

• Ik draag een antispeeksel face shield.

• Ik voorzie vooraf desinfecterende alcoholgel en wegwerpdoekjes.

• Jij draagt steeds een mondkapje.

• Als je niest of hoest, doe je dat in je elleboog.

• Je houdt 1.5 meter afstand.

• Je raakt niemand aan.

Wat is het maximale aantal deelnemers per rondleiding na corona?

10 deelnemers is het maximum. Wettelijk mag ik geen grotere groepen rondleiden.

Bij mijn free tours verwelkom ik individuen, koppels en groepjes van maximaal 4 personen. Met een bovengrens van 10 deelnemers per rondleiding. Boeking? Reservering? Niet nodig. Wie eerst komt, eerst maalt.

Wat doe jij verder nog om een coronabesmetting zeker uit te sluiten?

Al mijn rondleidingen zijn in open lucht. We stappen in principe geen gebouwen binnen. Tenzij je er uitdrukkelijk om vraagt én je groep klein genoeg is.

Verder heb ik een stem als een klok. Je hoeft dus niet rond mij te klitten. Je hoort mij steeds uitstekend ondanks de social distancing van 1.5 meter.

Waarom moet ik een kwartier eerder opdagen voor één van je free tours?

Er zijn hiervoor twee redenen. Ten eerste werk ik niet met boekingen of reserveringen. Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar per rondleiding. Wie eerst komt, eerst maalt.

Daarnaast dien ik een lijst op te maken met jouw naam en telefoonnummer om je later eventueel op te kunnen sporen in verband met corona. Je hoeft niet bang te zijn. Dit is slechts een formaliteit. En in lijn met de GDPR-regels inzake privacy.

Wat is de werkelijke betekenis van het woord ‘free’ in ‘free tour’?

Het betekent dat wanneer je je echt amuseerde op je free tour, jij mij een vrije bijdrage kunt geven. Als je er weinig aan vond, hoef je mij achteraf niks te geven. Jij beslist zelf wat je de tour waard acht. Als je er echt van genoten hebt, dan is een mooie vrije bijdrage natuurlijk welkom.

Jouw vrije bijdrage is een warm teken van waardering. Iedere keer opnieuw doe ik mijn uiterste best om jou een fantastische tijd te bezorgen. Jouw ondersteuning geeft mij telkens een energy boost. Het is een aanmoediging om ook in de toekomst kwaliteitsvolle free tours te blijven organiseren.

Heb ik een reservatie of boeking nodig om mee te gaan op één van jouw free tours?

Neen. Dat is niet nodig. Kom gewoon op tijd naar Hostel De Draecke. Dan zit je safe. Mijn principe is namelijk: wie eerst komt, eerst maalt. Er is een maximumgrootte per rondleiding van 10 personen. Als je laat arriveert, kan ik jou moeilijk een plaats garanderen.

Let wel: mijn free tours zijn enkel bedoeld voor individuele reizigers, koppels en kleine groepjes van maximaal 4 personen. Als grotere groep heb je de mogelijkheid om een Ben’s Ghent privétour te boeken.

Waarom zou ik meegaan met één van jouw free tours? Er zijn toch genoeg andere free tours?

Genoeg keuze bij Ben’s Ghent. Niemand anders biedt drie professionele free tours aan. Bovendien ben ik als enige ‘free tour guide’ een gediplomeerde Gentse stadsgids met 5 jaar op de teller én een local. Ik woon in het centrum, ik hou echt van Gent en ik deel graag mijn Gent-passie met jou.

Ik was zelf een solo backpacker. Daarom bied ik jou iets aan wat ik zelf gewaardeerd zou hebben tijdens mijn omzwervingen. Voor ‘one size fits all’ scripted tours en grote groepen moet je elders zijn.

Wat doe je als free tours afgelast worden?

Als je 100% zeker wil zijn of je free tour al of niet plaats vindt, stuur dan een sms of bel Ben: +32/486327292. Ik doe er altijd alles aan om freetour-afgelastingen zoveel mogelijk te vermijden.

Normaal gezien kondig ik freetour-afgelastingen en vakanties aan in de contact-sectie van bensghent.be en op mijn facebookpagina: www.facebook.com/bensghent/. Ik informeer ook Hostel De Draecke, andere hostels & hotels en de Gentse toeristische informatiedienst Visit.

Wat gebeurt er als er meer dan 10 mensen opdagen op een free tour?

Mijn principe is: wie eerst komt, eerst maalt. Individuen, koppels en kleine groepjes van maximaal 4 personen zijn welkom. Van het moment dat er 10 mensen aanwezig zijn, is de freetourgroep compleet. Kan er dus niemand meer bij. Kom dus minstens een kwartier voordien als je zeker wilt zijn van je plaatsje op één van mijn free tours.

Let wel: als je groep groter is dan 4 personen, overweeg je misschien beter een Ben’s Ghent-privétour.

Welke zijn de belangrijkste verschillen tussen free tours en private tours?

Jouw fooigebaseerde free tour

• Jouw fooigebaseerde free tour start altijd vanuit Hostel De Draecke op een vooraf vastgelegd uur.

• Je free tour duurt ongeveer 2 uur, soms iets langer.

• Een reservatie of boeking is niet nodig. Op tijd zijn, is de boodschap.

• Deelnemers zijn individuen, koppels en kleine groepjes van maximaal 4 personen. Ik beperk de grotere freetourgroep tot 10 mensen. Het onderliggende principe: wie eerst komt, eerst maalt.

Jouw privé-tour

• Jouw privétour start om het even waar en om het even wanneer in het centrum van Gent. Volledig volgens jouw wensen.

• Jij beslist hoe lang de tour duurt : 1 uur, 1.5 uur, 2 uur, 2.5 uur, 3 uur,… Hoe langer je tour duurt, hoe beter je deal.

• Je hebt altijd een reservatie of boeking nodig. Je kiest één van mijn klassieke tours op voorhand. Of je maakt je eigen mix van die tours voor dezelfde prijs: jouw op maat gemaakte rondleiding.

• Je krijgt twee Gentse lekkernijen met een leuk verhaal, extra service en volledige flexibiliteit.

Je bent een gediplomeerde Gentse stadsgids en toch bied je 3 professionele free tours aan. Waarom beperk je je niet tot privétours?

Ook individuele reizigers, backpackers, koppels en kleine groepjes hebben recht op een kwaliteitsvolle en professionele free tour door een gediplomeerde stadsgids. Groepstarieven zijn peperduur en bedoeld voor grote groepen. Dus niet voor een reiziger zoals jij: jij staat steeds in de kou. Als ervaren backpacker weet ik dat uit eerste hand. Daarom pak ik het anders aan.

Ik heb 5 jaar ervaring als ‘free tour guide’. Die ervaring bezorgde mij genoeg vertrouwen om te weten dat mensen zoals jij aimabel, genereus en dankbaar zijn. Die positieve feedback gaf en geeft mij de energie en het doorzettingsvermogen om door te gaan.

Ik was zelf een solo backpacker. Dit is mijn manier om iets terug te geven aan de internationale gemeenschap van onafhankelijke travellers en backpackers. Cheers!

Waarom zou ik een privétour boeken in plaats van een free tour?

Met je eigen privétour op maat krijg je volledige flexibiliteit, de beste service en 2 Gentse geschenkjes met een verhaal. Jij beslist alles volgens jouw wensen. De drempel is laag: het begint vanaf 8 deelnemers. Plus, het is de perfecte manier om Gent te ontdekken als je weinig tijd hebt. Je maakt dat alles mooi in je schema past.

We zijn een groep van 6, toch zouden we graag een gepersonaliseerde privétour boeken? Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Maar dan zal je tour ietsje duurder zijn. Voor een groep van 6 is het tarief €18,- per persoon voor één uur. Vanaf 8 personen is de prijs per persoon goedkoper. Natuurlijk krijg je een betere deal voor langere tours. En dan is er ook nog de volledige flexibiliteit, de beste service en 2 Gentse geschenkjes met een verhaal.

Wat is het prijsverschil tussen een klassieke privétour en een op maat gemaakte privétour?

Er is absoluut geen prijsverschil. Een op maat gemaakte privétour is deel van mijn extra service voor jou. 2 Gentse geschenkjes met een verhaal zijn steeds inbegrepen, om nog te zwijgen over de flexibiliteit. Hoe het ook zij, op maat gemaakte privérondleidingen houden me gefocust en scherp.

Ik ben voor zaken in Gent en ik heb enkele uren vrij. Hoe help jij mij het onderste uit de kan te halen?

Mijn viparrangement is perfect op jouw maat gesneden. Deze viprondleiding is bedoeld voor een zakenman of -vrouw zoals jij. De flat fee is €90,- voor één uur. Plus één extra persoon, als je dit zou wensen.

Je krijgt volledige flexibiliteit, de beste service en 2 Gentse geschenkjes met een verhaal. Voor een langer viparrangement scoor je een veel betere deal. Je tourtijd begint bij de eerste stop van de rondleiding, niet bij de plaats van afspraak. Na de tour begeleid ik je graag naar je volgende afspraak of je restaurant. 

Als het je goed uitkomt, overweeg dan misschien één van mijn free tours. Dat is een uitstekende manier om mensen te leren kennen. En – wie weet – de mogelijkheid om met hen achteraf iets te drinken in een bruine kroeg.

Hoeveel tijd heb ik nodig om alles uit mijn Gent-rondleiding te halen?

Dat hangt volledig af van jou en jouw wensen.

• Als je nergens wil binnen gaan, dan kun je de meeste highlights zien, de sfeer opsnuiven en de beste Gent-verhalen horen in anderhalf uur.  

• Als je bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal wil bezoeken met ‘Het Lam Gods’, het Koninklijk Muziekconservatorium of de Sint-Niklaaskerk, dan zou ik jou een rondleiding van 2 uur aanbevelen.

• Als je dieper graaft en de ziel van Gent wil ontdekken, samen met enkele gebouwen weg van de gebaande paden zoals Kunstencentrum Vooruit en nieuwe bibliotheek De Krook, dan zijn 2.5 uur of 3 uur goed besteed.

Gediplomeerde gids? Zeker weten!

Ik ben een gediplomeerde en gecertificeerde Gentse stadsgids. Ik volgde de gidsenopleiding van 3 jaar of 6 semesters bij CVO Het Perspectief in Gent om zo een officiële Gentse stadsgids te worden. Dat betekent dat je altijd een kwaliteitsvolle en professionele Gent-rondleiding krijgt.  We zijn een koppel en we zouden graag een privérondleiding boeken. Heb je een voorstel?

Jazeker. Je kunt eventueel mijn viparrangement boeken. De flat fee is €90,- voor één uur. Voor een langer viparrangement scoor je een veel betere deal.

Je krijgt volledige flexibiliteit, de beste service en 2 Gentse geschenkjes met een verhaal. Je tourtijd begint bij de eerste stop van de rondleiding, niet bij de plaats van afspraak.

Na de tour begeleid ik jullie graag naar jullie volgende afspraak of jullie restaurant. Voor een langer viparrangement krijg je een betere deal.